Rocksirkus.com

- Rundreise i god rock siden 2006

Harvest

Harvest var på samme måte som Vertigo, underlabel til et stort britisk selskap.Mens Vertigo lå under Philips, var Harvest en del av EMI. Bakgrunnen for å etablere Harvest var også det samme som bakgrunnen for Vertigo, nemlig å ha en egen label for ny musikk, progressiv rock. Harvests første utgivelse var The Book of Taliesyn, Deep Purples andre album. Dette ble utgitt i Juli 1969.

Deep Purple ble sammen med Pink Floyd de mestselgende bandene på Harvest. Musikalsk repressenterte de også ulike retninger innen den progressive rocken. Deep Purple spilte tungrock, spilt av svært dyktige musikere med sterk inspirasjon fra klassisk musikk. Pink Floyd var mere søkende og eksperimentelle, mer i retning av en innadvendt og intelektuell kunstrock.

Av andre uforglemmelige "acts" på Harvest, kan nevnes de rølpete blues-punkerne i Edgar Broughton Band, Den eksentriske Roy Harper, Rockpoeten Pete Brown og de alternative folk-rockerne i Forest og Third Ear Band

Harvest har en fin spennvidde i musikken, som berører både tungrock, jazz, soul, folk, blues og samtidsmusikk, men alt med et progressivt, rocka tilsnitt. Mens Vertigo ofte er omtalt som den "mørke" progrockens selskap, kan Harvest ofte by på litt mer kontante og lettere tilgjengelige utgivelser. Slett ikke mainstream og kommerst, men tenk på album som Parachute ( Pretty Things ), In Rock ( Deep Purple ), Meddle ( Pink Floyd ), Wasa Wasa ( Edgar Broughton ), Quatermass ( Quatermass ) og Thousands on a raft ( Pete Brown ) så skjønner du kanskje hvor jeg vil.....

De mest spennende Harvest-platene er de såkalte SHVL og SHSP-utgivelsene fra 1969 til 1974. Se min komplette gjennomgang av Harvest SHVL & SHSP her.