Rocksirkus.com

- Rundreise i god rock siden 2006

Skattekiste for Cooper-fansen

For noen uker siden dukket den påkostede boksen dedikert til det originale Alice Cooper-band opp på bordet til Rocksirkus’ redaksjon. Det var bare å åpne lokket og forsyne seg fra en usedvanlig tung, påkostet og velfylt boks. Anledningen til at denne boksen foreligger nå, 35 år etter t bandet gikk i oppløsning, er først og fremst den prestisjetunge innlemmelsen i Rock And Roll Hall of Fame tidligere i år.

 

Boksen ble varslet allerede i vinter, og mange har jobbet raskt for å realisere denne godbiten. Ved hjelp av film, musikk, tekst og bilder fortelles historien, fra den spede begynnelsen midt på 60-tallet, og frem til bandet gled fra hverandre i 1974.

Boksen inneholder følgende:

4 stk CD’er (Live 1971, intervjuer og 2 CD’er med arkivopptak, demoer etc)
1 stk LP (Live 1971)
1 stk vinyl 7”
1 stk reproduksjon av Killer tournehefte (1971)
1 stk reproduksjon av konsertbillett
5 stk kunsstrykk basert på plakater etc
1 stk 60-siders hardcover bok
1 stk DVD på drøyt 2 timer

 

La oss med en gang slå fast at dette er beregnet på kjennere og samlere. En normalt rock-interessert platekjøper uten inngående kjennskap til Cooper vil fortsatt være tjent med å investere i bandets originale utgivelser først. For oss som derimot kan Killer, Schools out, Billion Dollar Babies og de andre på rams, er dette julaften, bursdag og 17. mai på en gang. Sett under ett, innfrir boksen forventningene, og den forsvarer også prisen på rundt 1600 kroner. Det ligger mye ressurser bak utgivelsen, og med tanke på relativt begrenset opplag, er det nok tvilsomt om dette er gjort først og fremst for å tjene penger.

DVD’en vil være et høydepunkt for mange, men den skjemmes dessverre av en del dårlig kameraføring i intervju-sekvensene. Dette er så påtagende at det sannsynligvis får din egen mor i sammenligning til å ligne en dreven Hollywood-fotograf. Bob Ezrin og Alice Cooper er hovedpersoner i dette sørgelige tekniske kapitlet, som helt sikkert hadde vært tatt på ytt (med fagfolk) om man hadde rukket det tidsmessig. Den andre intervjudelen (med det originale bandet Cooper, Smith, Bruce og Dunaway) teknisk bedre, og det er interessant å se disse fire fortelle samlet om bandet tilblivelse og tidlige karriere. Michael Bruce er usedvanlig ordknapp, Alice Cooper snakker som en foss, og det hele avsluttes gemyttlig når man nærmer seg bruddet etter innspillingen av Muscle of Love i 1974. DVD’en inneholder dessuten en hel del live-klipp, mange av disse har du nok ikke sett før.

 

CD-delen består av en intervju-disk, en CD med konsertopptak fra 1971 (det samme som på LP’en, bra lyd og tøft spilt!) og to CD’er med arkivopptak, demoer, live etc. Her er det virkelig mye morsomt! Mange vil nok bli svært overrasket over hvor spinkelt, upolert eller garasjepreget mange av 70-tallslåtene var i sine tidlige faser.

Old School er selvsagt for Cooper-menigheten. Selv om frontfigur Alice Cooper alltid har vært en utsøkt entertainer, hviler det en magisk aura over det originale Alice Cooper band, og deres klassiske utgivelser fra 1969-1974. Mange i menigheten har allerede anskaffet boksen. Skulle du ha gått glipp av den, må det være verdens beste sommergave til seg selv.