Rocksirkus.com

- Rundreise i god rock siden 2006

Friskt pust!

Det nye norske musikkmagasinet ENO overrasker og gleder Rocksirkus’ redaksjon. Overrasker fordi de klarer å gjøre det grundige så interessant og lettlest. Gleder fordi noen tør å satse på musikkformidling i papirformat, og fordi de lykkes ganske så godt med å treffe en stor målgruppe.

Leseren av ENO er nok en som er mer enn middels musikkinteressert, over 20 år, og som er relativt stor forbruker av andre kulturuttrykk. Kanskje et typisk ”by-magasin” i utgangspunktet, men jeg kjenner mange på bygda som kommer til å glede seg over dette. ENO plasserer seg et sted mellom de kulørte, lettere magasinene som Mojo / Classic Rock og de obskure, nøkterne små-opplags-bladene med 2-4 nummer i året, som de færreste husker navnet på.

ENO har hundre sider, format på ca 20x25 cm og opererer med forskjellige papirtyper i et og samme blad. Den musikalske profilen er bred, her er punk og Hardcore like naturlig som jazz, funk, rap og visesang. En slags rød tråd er likevel at de omtalte band/artister har en viss kredibilitet, og at de gjør noe som oppfattes som spennende. Dette trenger likevel ikke bli et slags mantra, da jeg anser redaksjonen for å være veldig åpen. Jeg tror vi skal få se mye uventet her i løpet av de neste numrene.

Første nummer byr på 19 artikler av ulik lengde. Mest interessant for min egen del var det å lese den 8-sider lange saken om Arild Nyquist. Dette hadde neppe stått på trykk i noe annet norsk popmagasin vi har sett på Narvesen de siste 20 årene. Det var også interessant å lese om de norske ekstremrockerne i Altaar, en kort innføring i svenske Dundertåget, og ikke minst om instrumentbygger og elektronika-artist Espen Sommer Eide.

Vi venter i spenning på andre nummer, og ser frem til nye, gledelige overraskelser i ENO. Bladet får du kjøpt hos Narvesen.