Rocksirkus.com

- Rundreise i god rock siden 2006

Kjøpeguide til norsk 70-tallsrock

Velkommen til en rundreise i eget land, med skråblikk og subjektiv vurdering av det som skjedde under byens betonggulv, langt inne i fjordene og i dalstrøka innafor på 70-tallet. Enten du tror det eller ei, vi har faktisk fostret en del allrighte band på 70-tallet også, og det finnes en fin stabel med spennende utgivelser fra tiåret. Bli med meg inn i norsk 70-tallsrocks skattkammer !

Jeg konsentrerer meg om utgivelser basert på de bandene som platedebuterte før ca 1975, og utelukker det meste av rene jazz/blues-plater. Jeg har heller ikke tatt med så mye fra vise-sjangeren, men noe er listet opp. Punk og humor-plater er heller ikke oppført, det får andre ta seg av. Stort sett dreier det seg her om tungrock, prog, folkrock og andre tøffere rock-sjangere !

Jeg graderer utgivelsene fra 1 poeng ( søppel ), til 10 ( mesterverk ). Alt er subjektivt, og 10'ern skal være nesten uoppnåelig. Alt over 6 poeng er verdt en lytt for folk flest, mens utgivelser med lavere vurdering blir for komplettister og spesielt interesserte.

Merk at så godt som alle utgivelsene opprinnelig kom på vinyl. Mye av det er utgitt på CD i ettertid. Sjekk f.eks progrock.no eller Panorama Records når du skal handle. Greie priser i foretak som drives av hyggelige idealister !

Ok ? Da begynner vi !

Pensum  Disse bør finnes i enhver samling !

Fordypning  For de viderekommende

Tillegg  For de spesielt interesserte......