Rocksirkus.com

- Rundreise i god rock siden 2006

Norsk Rock køpeguide - Tillegg

Andersen / Pleym - Have your own feeling, Have your own way ( 1971 ) ?/10

I følge Riller over Fjord og Fjell ble dette albumet utgitt på eget selskap i kun 200 eksemplarer, og mange av disse skal blitt solgt nedover i Europa. Det er derfor de færreste av oss som har tatt og sett på dette albumet. Jeg kan huske at et eksemplar i ganske dårlig stand gikk på QXL for noen år siden, men det er også eneste gang jeg har sett det for salg. Det musikalske innholdet er dessverre ukjent for meg, men finner du denne på et loppemarked, kjøp den...

 

 

 

 

 

Barock - Bare en Blåveis ( 1976 )

 

 

 

 

 

 

 

Bazar - Det er ikke så enkelt ( 1972 ) 4/10

Produsert av Harald are Lund, og bandet huset bl.a Per Vestaby og Kåre Virud. Når du står og leser dette på coveret, tenker du kanskje at plata er verdt de 3-4 hundrelappene selger forlanger. Det er her jeg kommer inn i bildet, med en advarende pekefinger ! Dette er på ingen måte noe mesterverk. Håpløs vokal, fjerne ( men rød-politiske ) tekster og et middels band. Vi gir selvsagt et poeng for at det er norsk, et poeng for at den er fra 70-tallet og to poeng for at det er rock. Særlig mer er det ikke og hente... Kun for samlere.

 

 

 

 

 

Brødrene Thue - Brødrene Thue ( 1975 ) 5/10

Velprodusert album som både låner fra Saft ( 4/5 av Saft-besetningen fra de to første LP-ene utgjør musikerne på albumet ) og fra aktuelle utenlandske band i 1975 som Supertramp og Barclay James Harvest. Smart og velprodusert, rett og slett meget bra håndverk. Likevel blir det litt for lite krutt for min nese, men jeg er kjent med at andre kan sette stor pris på mer polerte saker.

 

 

 

 

 

Convivium - Convivium ( 1971 )

 

 

'

 

 

 

 

Crossbreeze - Crossbreeze ( 1974 )

 

 

 

 

 

 

 

Erter, Kjøtt og Flesk - Husmannskost ( 1973 ) 6/10

Bak et heller håpløst bandnavn finner vi en gjeng fra Tromsø. Musikken er i i folk/vise-land, men i tidvis ganske rocka innpakning, med overraskende mye fuzzgitarer. Setervise er en tøff og rocka perle, det samme er den engelskspråklige Crazy Shoes. Livet er en drøm med tekst av Andrè Bjerke er en annen ganske vellyket sak.Vokalen er høyst sjarmerende albumet gjennom, men lyd og produksjon bærer nok preg av å være ganske rimelig og enkel. Ikke avfei albumet etter de første gjennomhøringene, det er ting her som vokser !

 

 

 

 

Matheus - Musikk fra Balders Hage ( 1974 ) 5/10

Jeg vet av flere som er svært glad i Lillestrøm-bandet Matheus eneste album. Selv synes jeg det er akkurat midt på treet. Har blitt omtalt som progrock, men det er å trekke det vel langt. Denne gjengen har hørt mer på Dylan og tidlig Beatles enn på Yes og King Crimson, det er i alle fall sikkert. Mye kassegitar, i krysning mellom vise og rock. Jevn kvalitet på låtene, som faktisk peker frem mot en del norsk 90-tallsrock som Trang Fødsel og Postgirobygget, og mest av alt, de senere utgivelsene til CC Cowboys. Gjort med et litt mer melankolsk anstrøk og ofte vel ambisiøse tekster. Ikke noe og hoppe i taket over, men helt greit.

 

 

 

 

Neptunes Empire - Neptunes Empire ( 1971 )

 

 

 

 

 

 

 

Eddy Zoltan - Spelemannen ( 1974 ) 6/10

Høyst sjarmerende, men det spriker i alle retninger. Mange har en tendens til å skulle putte selv det streiteste pop-orkester inn i prog eller psychedelia-båser om det skulle gagne noens interesse, og det har også skjedd med Spelemannen. Av og til låter Eddy Zoltan mest av alt som et 70-talls Hellbillies, med tekster på nynorsk og et rimelig stødig americana-komp i bakgrunnen. Høydepunkter er den vakre Mjuke dråpar, den jazz-smarte Eg er ein av tjugeni og den virkelige finalen kommer i den herlige instrumentale tungrockeren Tor med Hammaren, hadde bandet spilt denne typen rock gjennom hele albumet hadde Aunt Mary hatt en farlig konkurrent...