Rocksirkus.com

- Rundreise i god rock siden 2006

Plateanmeldelser - Vinyl-nyheter

Vi anmelder KUN på bakgrunn av vinylformatet (LP). CD-anmeldelser får du lese et annet sted.

Trykk på overskriften for å lese hele anmeldelsen

Arabs In Aspic - Strange Frame of Mind 8/10

"Et massivt, forvrengt Hammondorgel står bak åpningsriffet, i beste Deep Purple-stil. Det gynger tungt av gårde, og vi skjønner også at Black Sabbath står høyt i kurs."

 

 

Roky Erickson & Okkervil River - True Love Cast out all Evil 7/10

"Dette er Rokys album. Okkervil River er absolutt til stede, men på hovedpersonens premisser. De byr sjelden på musikalske oppvisninger, og tar aldri fokus fra hovedpersonen selv. Sammen har de et godt Texas-uttrykk, det låter ærlig, og det er herlig organisk."

-

Stein Torleif Bjella - Heidersmenn 9/10

"Språket er velutviklet, men Bjella tør også å være tøff, bråkjekk og rocka. Slik bygger han en bro mellom heimstaddikterne Nordstoga / Hellbillies og tapte undergrunnspoeter og rock-ikoner som Per Bergersen og Joachim Nilsen."

-

Dum Dum Boys - Tidsmaskin 7/10

"Gutten i Røyken signert Kjartan Kristiansen låter tett og seigt. Allerede et minutt ut i side A etableres relativt solide Rolling Stones-referanser, og det liker jeg!"

 

-

Alice In Chains - Black Gives Way to Blue 8/10

"De som vare store AIC-fans på 90-tallet har sikkert kjøpt eller lastet ned albumet allerede. For alle se som er litt mer avstandsforelsket i de seigeste grønsj-forkynnerne, anbefales  Black Gives Way To Blue på det varmeste. Når tittellåta fades ut, er vi gjennom 11 låter, hvor de fleste sorteres i skuffen ”blant de bedre”.  

 

 

Wobbler - Afterglow 7/10 

"Wobbler har imponert meg med så vel musikalske og kompositoriske ferdigheter som sin forståelse for og kjennskap til 70-tallets progressive rock. Jeg er forbauset over at de klarer å hente ut essensen av sjangeren, og skape egne strofer og varianter på en såpass helhetlig og vellykket måte. "

 

 

Motorpsycho - Child of the Future 8/10 

"Child of the Future er ei bra skive, med tre-fire låter som vil inngå som en essensiell del av bandets låt-katalog. Jeg holder en knapp på at forrige utgivelse var et hakk hvassere, og at det er et stykke igjen til Motorpsycho på sitt aller beste."

 

Thåström - Kärlek Är För Dom 10/10 

"At Thåström kan appellere bredt har han vist før, Imperiet var aldri noe B-lag i svensk rock.  Jeg tror aldri Thåström har truffet meg sterkere  enn akkurat nå, og jeg gleder meg til å oppleve en moden artist på en eller flere av sommerens festivaler!"

 

Fever Ray - Fever Ray 9/10 

"Det er mye rock-relatert historikk knyttet opp til denne typen elektroniske uttrykk, særlig referert til i ymse psykedelia og tysk kraut fra 70-tallet. Samtidig vil sortkledde goth og metall-fans tiltrekkes av tekster og stemninger på albumet.  Dersom du er åpen for at god musikk kan skapes uten dundrende trommer og lange gitarsoloer, bør du gi Fever Ray en sjanse. "

Dilldallholom - Fra munchausen med kofix 8/10

"Øksa er litt tyngre og mer mollstemt, drevet frem av en tørr bassgitar. Her leker bandet med flere sjangere, et sted i brytningen mellom nyveiv og nedstrippet, tyngre progrock"

 

 

Deep Purple - Stormbringer 35th 8/10

"35-års jubileumsutgaven er en forseggjort dobbel LP-utgivelse. De to første vinylsidene er identiske med originalutgivelsen. Side 3 er viet remixer fra Glenn Hughes stødige hånd"

 

Kebnekajse - Kebnekajse 8/10

"Det er gledelig å slå fast at det selvtitulerte comeback-albumet legger seg tett opp til det klassiske soundet fra II og III. Den 6 mann sterke besetningen som utgjør 2009-utgaven av bandet, var alle med i bandet i perioden 73-75. "

 

Martin Hagfors - Men and Flies 9/10

"Men And Flies er noe i nærheten av et perfekt mesterverk og en fremtidig klassiker."

 


 

El Cuero - A Glimmer Of Hope 7/10

"When the Light Goes Out er albumets seigeste, en langsom men tung sump-ballade, et soundtrack for slitne arbeidskarer i en sliten bule like før stengetid og sengetid. Selv om progresjonen i låten er minimal, fungerer denne veldig bra, bandet har tatt sjansen på å følge en enkelt ide, som stilistisk og musikalsk sett ender opp med å bli en bra låt"

 

 

Terje Rypdal - Bleak House (2008 RE) 9/10

"Åpningskuttet Dead Man’s Tale er muligens et av de flotteste musikkstykker som er innspilt her til lands. Med Rypdal selv på vokal, gitar og fløyte, samt Dream-kompisene Reim og Christensen på henholdsvis Orgel og Trommer, skapes en lun men drivende 7-minutters rock-låt som fråtser i lånte fjær fra det sene 60-tallets blues, soul og jazzlandskap"

 

 

The Beach Boys - Pet Sounds (2008 RE) 9/10

"Jeg gjør en gang for alle klart at Pet Sounds er et pop-album og ikke ei rock-skive. Her finnes ikke et eneste riff, men derimot tonnevis med strings, vokalharmonier og vakre melodier. For mange av dere vil albumet være en utfordring i motsatt ende av hvor Black Metal befinner seg på skalaen"

 

 

Metallica - Death Magnetic 8/10

"B-siden åpner med singelen The Day That Never Comes, som er et av albumets absolutte høydepunkt. Her snakker vi klassisk Metallica-oppskrift slik som vi husker det i fra låter som One og The Unforgiven, de rolige clean-gitarene i flere lag. Gradvis tøffere rock legges på i flere omganger, til et dynamisk uttrykk som tidvis er hardt og tungt så det holder. Fett! !"

 

 

Dungen - 4   7/10

"Så hva finner vi? Jo en slags erketypisk svensk skogsrock / sveverock slik flere band over grensen har puslet med i 10-12 år, tungt inspirert av de rent musikalske elementene fra progg-bevegelsen på 70-tallet. Den politiske brodden er fjernet, idealismen ånder ikke for annet enn musikken. Ingenting nødvendigvis galt i det. "

 

 

Motörhead - Motörizer 8 / 10

"Back on the Chain henter frem et morsomt riff i grenselandet mellom det tidlige 70-tallets heavyprog og det sene 90-tallets gryende stoner-rock. Dette liker vi! Deretter kommer Heroes og bomber deg straks tilbake til skyttergrava. En seig, dundrende låt med sterke kvaliteter. Motörhead klarer på ingen måte å finne opp kruttet på nytt, de bare beviser at det kan drepe hver gang om det brukes riktig. The Time is Right følger sterkt opp, nok et blinkskudd" (29.09.08)

 

 

Levellers - Letters from the Underground 9 / 10

"Albumet åpner med den fengende The Cholera Well som i løpet av 30 sekunder gir deg en innføring i hva bandet driver med. Her er den majestetiske fela, som er bandets instrument nr 1. Her er Marks snerrende, men melodiøse britiske punk-vokal. Det allsangvennlige refrenget og musikken som innbyr til å hoppe opp og ned" (21.09.08)

 

 

Late for The Pier - Fantasy Black Channel 9 / 10

"De første rundene på spilleren lovet godt, her var det konsist, stramt og tungt. Så bærer det av sted, kult bassriff, heftig rytmikk. Mye lyd. Mars Volta møter Motorpsycho møter The Aller Værste. Jøss, dette svinger uforskammet bra. Så friskt, så fargerikt! Jeg spiller introen en gang til!" (30.08.08)

 

 

 

Alice Cooper - Along Came a Spider 7 / 10

"Wrapped in Silk er første tilløp til klassikerstatus, her rører vi ved essensen i Alice Coopers univers. Dette kan bli en fet livelåt, med tilhørende teatralske påfunn. ”You should be wrapped in silk, Dressed in White, Bathed in Milk...”  Du ser det for deg?" (30.08.08)

 

 

Neil Young & Crazy Horse - Live at Filmore East March 1970 9 / 10

"Down By The River er jo svært lang i studioversjonen med sine 10 minutter, så ingen bør heve øyenbrynene over lengden. Kvaliteten derimot, den kan imponere hvem som helst! Crazy Horse er et fantastisk backingband, og Neil Young er både smakfull og oppfinnsom nok til å krydre et slikt komp i minutt etter minutt uten at det blir kjedelig. Gitarlyden er umiskjennelig og ærlig, og vokalen likeså."

 

 

Gåte - Jygri 9 / 10

"På Margit Hjukse reiser de seg med demonisk kraft, og oppsummerer hva de er gode på: Knivskarp folkemusikk i Rock-innpakning, riffsterke metallgitarer mot fele, og en vokalist som får nakkehårene til å reise seg på fanden sjøl. Et av albumets sterkeste låter! "

 

 

Min Bul - S/T 7 / 10

"Avslutniingen "Strange Beauty" er mørk og dyster, men likevel melodiøs og vakker. Den representerer sammen med "Champagne of Course" og "Nøtteliten" det jeg liker på dette albumet. Når både rytme og melodi forenes som i de nevnte tre låtene, er jeg absolutt med, og kjenner at dette svinger hardt! Ganske mye hardere enn når jeg spastisk prøver å henge med på den mest utflippa frijazzen som åpner albumet…" 26.04.08

 

 

The Raconteurs - Consolers of the Lonely 10 / 10

"Side C åpner stort, pompøst og teatralsk med full blås i låten Many Shades of Black. Herregud, nå leker de Queen ! Dette er på nippet til å bli absurd. For de fikser det så alt, alt for godt ! Det er i dette øyeblikket jeg virkelig skjønner hva slags mesterverk Consolers of the Lonely er" 13.04.08

 

 

Nick Cave & The Bad Seeds - Dig, Lazarus, Dig!!! 7 / 10

"Åpningskuttet på B-siden, We call upon the Author kan bli fet i live-sammenheng, og jeg er helt sikker på at et par låter fra Dig vil gjøre seg svært bra i fremtidige live-sett. Cave har så mye bra av det rolige materiale, at han rett og slett er i akutt nød for noen skikkelige rockschlägers som holder følge. Dette albumet gir han ikke akkurat flust av killere å velge i, men noe er det." 13.04.08

 

 

Ingrid Olava - Juliet's Wishes 8 / 10

"Om dagene stort sett går med til elektrisk forsterket rock’n’roll, trenger du innimellom ei jente og et piano som roer det hele ned. Der gjør Ingrid Olava en vel så god jobb som noe annet!" 13.04.08

 

 

 

Motorpsycho - Little Lucid Moments 9 / 10

"Jeg setter pris på at bandet igjen rocker med en slik tyngde de hadde før Let Them Eat Cake, men verdsetter også at de har kvittet seg med noen av de tidligste støy-aspektene, og beholdt den enestående meloditeften som kuliminerte på Phanerotyme." 02.04.08