Rocksirkus.com

- Rundreise i god rock siden 2006

Noen favorittskiver fra vinteren 2008

Det popper stadig opp vinylgodbiter, dette går riktige veien ! Her er et lite knippe av hva jeg har kost meg med så langt i vinter:

Neil Young - Chrome Dreams II ( 8/10 )

Sterkt album fra gammel mester. Fin variasjon i stoffet, men mye er ganske massivt og seigt. Albumet ble massivt anmeldt da det var nytt i Oktober i fjor ( i alle fall tilgjengelig på en liten sølvfarget plastskive ), og de fleste har nok fått med seg stikkordene bredde, og Freedom ( Et av Youngs mest applauderte album fra 80/90-tallet ). Chrome Dreams II er lett tilgjengelig, tøft, og har en nerve som bare Neil Young kan tilby. Mye flott gitararbeid, og vokalen blir ( i motsetning til Dylan ) ikke det spor dåligere med åra. LP'en er dobbel ( 180 g ), og har et megatykt, matt utbrettcover, herlig ! En skikkelig booklet følger med, noe som også gir stjerne i margen. Løp og kjøp !

 

 

 

 

 

 

 

 

Madrugada - Madrugada ( 9/10 )

Ord blir fattige når man skal prøve å oppsummere Madrugadas kvaliteter, både live og på plate. Fra den oppsiktsvekkende debuten har de målrettet og ambisiøst tilført norsk rock utgivelser av internasjonal klasse. Særlig de to første utgivelsene har stått mitt hjerte nær, og det selvtitulerte albumet fra 2007 har på noen måneder blitt en ny favoritt. Mørkt, ærlig og brennende, i det som skulle bli Madrugadas siste innspilling med gitarist Robert Burås. Lyden er storslått og blendende vakker, som bare en kvalitetsvinyl kan gjengi. Er du av den praktiske typen, kan du også laste ned albumet gratis ved hjelp av medfølgende kode, kjekt. Poster og insert setter prikken over i'en. Dette er en musikalsk skatt og et fremtidig samlerobjekt.

 

 

 

 

 

Black Mountain - In The Future ( 7/10 )

Herlig retro-kick fra Canada. Ikke så ulikt Wolfmother, som betyr så mye Black Sabbath og Led Zeppelin i bagasjen at overvektlampen lyser rødt. Der Wolfmother for variasjonens skyld går mot prog, ser Black Mountain ut til å fascineres av det psykedeliske, som betyr en del mindre melodiøse passajer her og der, med mye lyd, men ikke nødvendigvis så mye handling. Tidvis ikke så ulikt We ( se under ), men med sterkere fokus på melodilinjer. Mye svært bra på albumet, og noe fyllstoff. Godt tips for alle som vil at også ny musikk skal låte litt gammelt...  LP-utgivelsen er dobbel i tykt utbrettcover, med insert og som hos Madrugada, en flyer med download-kode.

 

 

 

WE - Tension & Release ( 6/10 Innhold, 10/10 Innpakning )

Puh ! 3 LP'er i hver sin farge, Box utenpå, poster og booklet. Det er full pott og aldri så lite galskap. 5 LP-sider er for mye for de fleste, også for WE. Det blir litt for kjedelig innimellom mye som ellers er tøft, bredbeint og tidvis herlig freak & far out. Jeg hadde klart meg med en dobbel vinyl her, men det er jo selvsagt ikke like tøft, og det må man jo bare respektere. Prisen på en femhundrings er vel ca grei nok, og denne stiger nok i verdi skal du se. Gi albumet noen gjennomhøringer, og du finner herlig mye referanser til alt fra klassisk 70-talls tungrock, via Hawkwind til punk og metall-inspirasjon fra 80/90-tallet.